Spoznajte nas

Smo majhno družinsko podjetje, ki se je podalo na Pot okusov. Malo sanjači, malo realisti, vendar trdno prepričani, da najboljša super hrana prihaja izza vogala. Po spletu naključij in z malo usode (ali pa ravno obratno)  nadaljujemo z zgodbo trgovine Batega v Luciji – približujemo podeželje in podpiramo lokalne družine.

Prepričani smo, da nas najlažje spoznate skozi individualen odnos, katerega gradimo z našimi strankami in pa seveda skozi naše izdelke.   Na policah trgovine  Batega ( star izraz za trgovino) v Luciji ponujamo lokalne izdelke manjših, butičnih kmetij, domačij, vinarjev, izdelovalcev, pa tudi rokodelcev. Večji del ponudbe izhaja iz primorske regije, z veseljem pa nekatere dobrote uvozimo tudi iz drugih koncev Slovenije.  Prav vsem pa je značilno, da v svoji kvaliteti stremijo zelo visoko. Izdelki na naših policah so brez umetnih barvil, sladil, konzervansov. Brez zadržkov jih ponudimo tudi tistim, ki jim sicer industrijsko predelana hrana lahko povzroča  težave v različnih oblikah.

Radi rečemo, da ima hrana v naši ponudbi še vedno okus. Pravi, pristen okus brez nepotrebnih dodatkov.  Zelo ponosni smo na ponudbo našega domačega kruha iz krušne peči, na domače piškote, energijske ploščice, testenine, žita, kosmiče, kaše, na izbrano naravno kozmetiko, čaje, marmelade, zelenjavne namaze, sokove, domače žganje, olja, domače maslo, kozji probiotični jogurt, sire, vina, tartufe in še bi lahko naštevali.

Ponudbo dobaviteljev, s katerimi sodelujemo, boste le stežka srečali v večjih supermarketih. Izjema so  nekateri izdelki iz Štartaj Slovenija, ki so s svojo posebnostjo prepričali tudi nas (dezodorantne kreme Nelipot, pekoči paradižniki in omake Gorki chili).

Skozi poslovanje s strankami in dobavitelji se vseskozi trudimo graditi individualen odnos, ki temelji na zaupanju. Vsaki stranki se posvetimo, si vzamemo čas zanjo, poklepetamo, si izmenjamo izkušnje. Dobavitelje izbiramo skrbno, jih osebno spoznamo in se pozanimamo o njihovem načinu pridelovanja in predelovanja.  Vsi skupaj se po najboljših močeh trudimo biti spoštljivi in odgovorni do naravnega  in družbenega okolja. Dobavitelji že pri sami pridelavi in predelavi, vsi skupaj pri embaliranju ter recikliranju.  S skupnimi močni poizkušamo strankam približati visokokakovostne  in hranljive izdelke. Pri tem radi zagovarjamo znano pravilo – manj je več, s čimer želimo poudariti, da nam kvalitetna hrana že v manjših količinah nudi bistveno večji delež hranil, pa tudi občutek sitosti pride prej in traja dlje.

Tudi pri neživilskih izdelkih (naravna kozmetika Nasmeh narave, Sivček, Sevilla, Renčelj, Nelipot) se držimo istih načel. Koža je naš največji organ in zavedamo se, da se vse kar damo nanjo absorbira v naše telo.  Enako velja tudi za bio naravna čistila in bio detergent za pranje perila Sivček.

Z veseljem lahko povemo, da so prav vsi izdelki iz naše Batege primerni tudi za darilo. Ga ni lepšega kot podariti nekaj naravno dobrega, pristnega, okusnega, lokalnega, zdravega ali unikatnega. Pa naj gre za malo pozornost ali veliko zahvalo. Z našimi izdelki lahko vedno trdite, da ste izbrali premišljeno darilo. Darilo z dušo in pravim namenom. Pa naj gre za poslovne partnerje, znance, prijatelje…, morda za vzgojiteljice, učitelje.